491

Re: TumsonībaWač! (BaļķisWač!)

Jalal wrote:

tas ir nožēlojami

Daļa nenožēlo!

Dievs zina labāk. Tekstā viss labais no Islāma, bet trūkumi un sliktais no manis. Ja mans dažkārt skarbais tonis kādu aizvaino, tad ziniet, ka tas nav mans nolūks. Mans nolūks un novēlējums ir lai cilvēki patiesi apdomātu savas attiecības ar Dievu un cenšanās piedāvāt Islāmu tāds kāds tas ir. Ja es sev paglaimoju, tad saku, ka man ir nesabalansētas zināšanas. Arī Islāma zinātnieki dažkārt kļūdās un maldina savos tekstos citus, tad jau ahmeds kādu reizi savās amatieriskajās zināšanās noteikti. Šī foruma darbība un mani komentāri nav attiecināmi uz Latvijas muslimu kopienu vai organizācijām. Es stāstu par Islāmu tā kā to saprotu šodien, jau 7 gadus apgūstot Islāmu, un manām zināšanām augot, nākotnē varētu zināt un skaidrot precīzāk, nekļūdīgāk, ar mazāk pārpratumiem un labākā izteiksmes veidā. Es gaidu padomus, bet kritiku uztveru neveselīgi.

492

Karstuma dēļ cietuši seši cilvēki
http://www.delfi.lv/news/national/polit … d=32766783
Aizvadītajā diennaktī seši dažāda vecuma cilvēki pēc ilgstošas uzturēšanās saulē lūguši mediķu palīdzību, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kā pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, visi cietušie ir guvuši karstuma dūrienu.

Tā Rīgā 15 gadus veca jauniete, ilgstoši uzturoties saulē, guvusi karstuma dūrienu. Bet 60 gadus vecs vīrietis guvis karstuma dūrienu pēc tam, kad ilgstoši pavadījis laiku pilsētas ielās. Tāpēc NMPD aicina īpaši vecāka gada gājuma cilvēkus pēc iespējas uzturēties ēnas pusē, nevis tiešā saules staru iedarbībā.

Kurzemē karstuma dūrienu guvusi arī gadu veca meitenīte, kura nevēlējusies ģērbt cepurīti.

No karstuma cietušie bija arī Vidzemē. Piemēram, kāda desmit gadus veca jauniete pēc ilgstošas uzturēšanās saulē ar drudzi un temperatūru nogādāta slimnīcā, bet 58 gadus veca sieviete guvusi karstuma dūrienu, ilgstoši strādājot dārzā.

SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs pastāstīja, ka laimīgā kārtā šonedēļ, neskatoties uz karstumu un iedzīvotāju pieplūdumu pludmalē, nekādi negadījumi un izsaukumi sakarā ar slīkšanu vai ūdenī iepūstām laivām nav saņemti.

Viņš tai pat laikā norādīja, ka vakaros pieaug ātrās palīdzības izsaukumi pie bērniem, kuri pa dienu pārkarsuši saulē un sūdzas par sliktu pašsajūtu.

Apstākļos, kad karstums pārsniedz 25 grādu robežu, mediķi aicina iedzīvotājus ievērot piesardzības pasākumus, lai izvairītos no karstuma dūriena un karstuma radītā nespēka. Jāatceras, ka arī jauni un veseli cilvēki nav pasargāti no karstuma radītā vājuma.

Par karstuma dūrienu var liecināt galvassāpes, reibonis, pēkšņi paaugstināta ķermeņa temperatūra, miegainība, slikta dūša, bet dažkārt var būt arī vemšana, samaņas zudums vai krampji.

Šādos gadījumos nekavējoties jāsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Lai sevi pasargātu no karstuma dūriena, karstajā laikā neatkarīgi no aktivitāšu intensitātes ir jāpalielina šķidruma uzņemšana. Vislabāk dzert vēsu tēju, minerālūdeni bez gāzes. Jāizvairās lietot ļoti aukstus dzērienus, jo tie var izraisīt kuņģa zarnu trakta spazmas un pasliktināt pašsajūtu.

Aizsargāt sevi un savus bērnus no saules iedarbības var, valkājot cepuri ar platām malām un saulesbrilles, kā arī pirms došanās ārā jāuzklāj saules aizsargkrēms. Mugurā ieteicams vilkt gaišu, vieglu, ērtu apģērbu no dabīga materiāla.

Ja iespējams, mediķi aicina neuzturēties atklātā saulē no plkst.11 līdz plkst.15, kad saules ietekme ir visintensīvākā. Ja tas nav iespējams, labāk uzturēties ēnainās vietās.

Dievs zina labāk. Tekstā viss labais no Islāma, bet trūkumi un sliktais no manis. Ja mans dažkārt skarbais tonis kādu aizvaino, tad ziniet, ka tas nav mans nolūks. Mans nolūks un novēlējums ir lai cilvēki patiesi apdomātu savas attiecības ar Dievu un cenšanās piedāvāt Islāmu tāds kāds tas ir. Ja es sev paglaimoju, tad saku, ka man ir nesabalansētas zināšanas. Arī Islāma zinātnieki dažkārt kļūdās un maldina savos tekstos citus, tad jau ahmeds kādu reizi savās amatieriskajās zināšanās noteikti. Šī foruma darbība un mani komentāri nav attiecināmi uz Latvijas muslimu kopienu vai organizācijām. Es stāstu par Islāmu tā kā to saprotu šodien, jau 7 gadus apgūstot Islāmu, un manām zināšanām augot, nākotnē varētu zināt un skaidrot precīzāk, nekļūdīgāk, ar mazāk pārpratumiem un labākā izteiksmes veidā. Es gaidu padomus, bet kritiku uztveru neveselīgi.

493

Kur tumsoniibas moments?

Allāhumma innī zalamtu nafsī zulman kathīranw-wa  lā yaghfirudh-dhunūba illā anta, faghfirlī maghfiratam-min 'indika, war hamnī innaka antal-Ghafūr-urRahīm.

[O Allāh! I have done great injustice to myself and none except You forgive sins, so please forgive me and be Merciful to me as You are the Oft-Forgiver, the Most Merciful.]

494

Ahmeds dzīvojot Sudānas +50 aizmirsis ,ka Latvijā klimats ir mitrāks un arī tie +25-30 šeit ir savādāki nekā +25 Sudānā

495

Rashid wrote:

+25-30

Kaunies!
:-)

496

http://forum.islammuslim.lv/extensions/image_upload/images/1278331276.gif

497

Pusaudži 10 gadus vecu zēnu aplej ar benzīnu un aizdedzina
http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas … aizdedzina

LETA

2010. g. 26. jūlijā, 15:12

Vakar neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši palīdzību kādam 10 gadus vecam zēnam, kuru divi pusaudži bija aplējuši ar benzīnu un aizdedzinājuši, informēja NMPD.

Nelietība notikusi Vidzemes reģionā, kādā BMX trasē. Pusaudži bijuši tērpti melnās maskās. Viņi pienākuši klāt, aplējuši zēnu ar benzīnu un aizdedzinājuši viņa drēbes, liecina NMPD informācija.

Zēns guvis II pakāpes ķermeņa apdegumu: apdedzis kakls, plecs, auss, plaukstas, mati.

NMPD mediķi cietušo zēnu nogādājuši Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Kā informēja Bērnu slimnīcā, laimīgā kārtā plašus apdegumus viņš nav guvis, tāpēc arī ilgstoša ārstēšanās nebūs nepieciešama. Jūtoties viņš labi, norādīja ārsti.

Visresnākā britu sieviete mirusi no pārēšanās 
http://www.apollo.lv/portal/sieviete/articles/209716

Pirmdiena, 26. jūlijs (2010) 12:45

Lielbritānijas resnākā sieviete, četru bērnu māte mirusi. Vēl nesen viņa sūdzējās, ka ārsti neko nedara, lai glābtu viņas dzīvību.

Četru bērnu māte Šarona Mevsimlere, kura cieta no aptaukošanās, svēra 254 kilogramus. Jau kādu laiku Šarona atradās slimnīcā īpašā gultā. Viņai bija sirdsdarbības un elpošanas grūtības.
Šaronas vīrs bija spiests pamest darbu, lai rūpētos par sievu.

Svētdien saviem tuviniekiem Šarona lūdza atnesa uz slīmnīcu mīļākos produktus - ceptu vistu, zivi un čipsus. Šarona mira no sirdslēkmes pēc tam, kad visus šos produktus bija apēdusi.
Ārsti jau iepriekš brīdināja Šaronu, ka viņa var nomirt, ja neievēros ārstu noteikto diētu.

Kad Šaronas līķi gribēja nogādāt uz morgu, no lielā svara salūza rati, raksta newsru.

498

ahmeds wrote:

Pusaudži 10 gadus vecu zēnu aplej ar benzīnu un aizdedzina

http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas … is_benzinu

Vidzemes reģionā apdegumus guvušais 10 gadus vecais zēns kopā ar vienaudžiem ostījis benzīnu; versija par cilvēkiem melnajās maskās un ļaunprātīgo dedzināšanu nav apstiprinājusies.

Papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma  informēja, ka ir noskaidroti draugi, ar kuriem zēns bijis kopā negadījuma brīdī. Policija izņēmusi arī lietiskos pierādījumus vietā, kur it kā notikusi dedzināšana, un liecinieku statusā nopratinājusi vairākus deviņus līdz četrpadsmit gadus vecus zēnus. Šī vieta nav pat tuvu puikas norādītajai BMX trasei.

Pēc zēnu sniegtajām liecībām, visi kopā ostījuši benzīnu. Cietušais sācis spēlēties ar pudeli, kurā atradusies degviela, un to aizdedzinājis.

Vakar, lai pārbaudītu cietušā sniegto versiju par uzbrukumu maskās Limbažos pie BMX trases un it kā notikušo dedzināšanu, policija aptaujājusi vairākus desmitus cilvēku, kā arī aicinājusi atsaukties iespējamos aculieciniekus, kas varētu apstiprināt puikas teikto. Ieguldīti lieli cilvēku un materiālie resursi, taču šī versija apstiprinājumu nav guvusi.

Valsts policijas Limbažu iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Tēvs sašutis par policistiem

Laikraksts "Latvijas Avīze" šodien raksta, ka cietušā tēvs ir sašutis par policijas bezdarbību šādā situācijā. Viņaprāt, policija novēloti sākusi apzināt informāciju par notikušo.

Kad mediķi ieradušies Limbažos norādītajā dzīvoklī, arī viņi cerējuši, ka policija būs jau priekšā, taču sastapuši tur tikai cietušo puiku un viņa tēvu. Pēc tēva atstāstītā, BMX trasē pie bērna pienākuši divi pusaudži sejas maskās, aplējuši viņu ar benzīnu un aizdedzinājuši. Savainotais tūlīt pēc tam skrējis mājās, bet tēvs saucis ātro palīdzību. Valmieras brigāde cietušo nodevusi Limbažu brigādei, ar kuras mašīnu zēns aizvests uz Rīgu, uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu. Viņam konstatēti II pakāpes kakla, pleca, plaukstas un matu apdegumi. Slimnīcas pārstāve Inga Miķelsone informēja, ka cietušā veselības stāvoklis patlaban vērtējams kā stabils un operatīva mediķu iejaukšanās nav nepieciešama. Tomēr limbažniekam vēl vismaz vairākas dienas būšot jāturpina ārstēties slimnīcā.

Vaicājot par traģisko negadījumu, limbažnieki norāda, ka pilsētā BMX trase jau gadus desmit nedarbojas un faktiski šo vietu par tādu nemaz nevarot nosaukt. Cik tālu no cietušā zēna mājas atrodas kādreizējais treniņlaukums, nezināja arī medicīnas darbinieki. Uz jautājumu, vai šausminošais stāsts par uzbrucējiem maskās nav fantāzijas auglis un apdegumus nav izraisījusi kāda sadzīves liksta, Valmieras brigādes ārste diemžēl nevarēja atbildēt ne apstiprinoši, ne noliedzoši.

Last edited by UmmHafsa (2010-07-27 13:47:43)

499

Vēloties nokļūt cietumā, bezpajumtnieks pastrādā noziegumu
http://www.delfi.lv/news/national/crimi … d=33228343

Kāds bezpajumtnieks, lai nebūtu jādzīvo uz ielas, nolēma pastrādāt noziegumu, tā nokļūstot cietumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Naktī uz otrdienu Rīgā Ostas prospektā kāds 1953.gadā dzimis vīrietis ar koka mietu izsita kāda auto stiklu. Viņu aizturēja automašīnas īpašnieks un izsauca policiju.

Policijas iecirknī vīrietis skaidroja, ka ir bezpajumtnieks un vēlējies pastrādāt noziegumu, lai nokļūtu cietumā, kas, viņaprāt, ir labāka dzīvesvieta par ielu.

Vīrietis aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

500

Francūziete atzīstas astoņu zīdaiņu nožņaugšanā
http://www.delfi.lv/news/world/other/fr … d=33285611

Ceturtdien aizturētā francūziete Dominika Kotrē atzinusies, ka uzreiz pēc piedzimšanas nožņaugusi astoņus savus bērnus, informē raidorganizācija BBC.

Sieviete arī apgalvojusi, ka vīrs neko nav zinājis par viņas grūtniecību un pastrādātajiem noziegumiem, informē lietas prokurors. Pret sievieti uzsākta lieta, bet viņas vīrs Pjērs Marija Kotrē atbrīvots bez apsūdzības uzrādīšanas, lai gan iepriekš prokuratūra grasījās pret viņu uzsākt lietu par neziņošanu un nogalināto zīdaiņu līķu slēpšanu.

Jaundzimušo mirstīgās atliekas atrada trešdien Vellerotertras ciematā Francijas ziemeļos netālu no Lilles. Policija ar suņiem divās mājās atrada plastmasas maisos ietītos līķus. Izmeklēšanu uzsāka pēc tam, kad vienas mājas jaunie īpašnieki savā dārzā uzgāja zīdaiņa mirstīgās atliekas. Māja piederēja aizturētās sievietes vecākiem.

Pēc tam policija pārmeklēja otru māju šajā pašā ciematā, kas piederēja Kotrē ģimenei. Tajā atrada vēl sešu zīdaiņu līķus. Tie bija ietīti plastikāta maisos un noslēpti garāžā zem gružu kaudzes.

Kā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja prokurors, Dominika Kotrē savu rīcību skaidrojusi ar to, ka nav vēlējusies bērnus pēc pirmajām grūtajām dzemdībām, taču nav arī vēlējusies ārstam lūgt izrakstīt pretapaugļošanās līdzekļus. Liecībās Kotrē skaidrojusi, ka pirmajā reizē viņai bijis grūti dzemdēt liekā svara dēļ. Viņa zaudējusi ticību ārstiem un domājusi, ka tie viņai nevar palīdzēt.

Pēc prokurora teiktā, grūtniecības un dzemdību laikā sieviete bijusi viena un nevienam, tai skaitā vīram, nav stāstījusi par grūtniecību.

Astoņi nogalinātie bērni piedzimuši laikā no 1989. līdz 2007.gadam, tomēr precīzākas ziņas izmeklētāji iegūs ekspertīzēs.

Dominikas Kotrē vīrs savās liecībās apgalvojis, ka nav nojautis par sievas grūtniecību, jo viņa bijusi apaļīga, kā arī nav zinājis, ka viņa nogalina bērnus uzreiz pēc dzemdībām.