31

Re: Ticība Dieva Grāmatām

Mārtiņš wrote:

kā vienkāršs cilvēks var personīgi pārliecināties vai Islāms ir vai nav patiesa Dieva reliģija, un vai kurāns ir tiešām Dieva iedvesmoti raksti?

Visvieglaak par to ir paaliecinaaties pats visu izmeeginot. :) Kaapeec gan Tev nepameeginaat dziivot savu dziivi kaa muslimam? Islaams nav tikai religija, bet dziivesveids - ja to studee tikai kaa religiju, tad pie atbildes nonaakt buus gruuti. Ja Islaamu izdziivo pats savaa ikdienas realitaatee, tad driizi vien var paarliecinaaties par Islaama patiesumu - taa visaptveroshaa daba ieskauj cilveeka katru vissiikaako gan gariigaas, gan materiaalaas eksistences stuuriiti. Taa tieshaam ir Dieva vispilniigaakaa Veests cilveecei, Alhamdulillah.

32

Laila, vai Islāms ir mainījis tevi un tavu dzīvi? Ja jā, tad varbūt īsumā tu varētu aprakstīt, kā personīgi tevi ir ietekmējis Islāms?

33

Meeginaashu pavisam iisi - paaris vaardos. :) Domaaju, ka lielaakaa paarmainja ir taa, ka tagad man ir skaidri formuleets atskaites punkts tam, kas ir labi/slikti, atljauts/neatljauts - Islaamaa, kaa nevienaa citaa religijaa, shiis lietas ir ljoti skaidri un detalizeeti defineetas. Nav vajadziibas taustiities pa tumsu vai mainiit uzskatus ikreizi, kad plashaakajaa sabiedriibaa mainaas izpratne par moraali, gariigumu, modi, utt. Sirdsmiers un atvieglojuma sajuuta, ka varu vadiities peec Dieva noliktajaam vadliinijaam, zinot, kaa ieguut Vinja labveeliibu. Shii skaidriiba man ir svariiga visai savtiigu iemeslu deelj, ja taa varu izteikties, jo gala rezultaataa veelos nokljuut Paradiizee. :)

Islaams mani 'uzvareeja' ar savu logiskumu un skaidriibu. Ja jau Dievs ir devis cilveekiem likumus, tiem ir jaabuut logiskiem un izprotamiem, vai ne?

34

Varu pievienoties Lailas teiktajam - islaamaa visas prasiibas un noteikumi ir logiski, lai gan no pirmaa skatiena dazreiz liekas savaadi. Dievs neliegs nevienam paradiizi iznemot tos, kas pashi no taas atsakaas savaa nepaklausiibaa pasaulju radiitaajam.

Kristietiiba, atskiriibaa no islaama, pielauj lielu riiciibas briiviibu, solot pestiishanu balstiitu vieeniigi ticiibaa pestiitaajam, tas ir, dari, ko dariidams, buusi pestiits, ja tici. Dazhi man zinaamie muslimi dziivo ar paarlieciibu, ka ar to vien pietiek, ka skaitaas muslimi, lai nonaaktu paradiizee. Negribeetu buut vinju vietaa Tiesas dienaa (ar to gan nesaku, ka esmu par kapeiku labaaka par viniem). Bet Dievs jau Mozus laikaa deva 10 baushlus, kurus 'modernaa' kristiigaa bazniica 'aizmirst' pietiekami uzsveert kaa nosaciijumu dievbijiigai dziivei. Pirmais bauslis - ... tev nebuus citus dievus tureet manaa priekshaa - ir pretrunaa ticiibas aplieciibai, ko saka katraa dievkalpojumaa - Es ticu ... uz Jēzu Kristu, Dieva vienpiedzimušo Dēlu, mūsu Kungu, kas ieņemts no Svētā Gara,... (Nikajas tıciibas aplieciibaa - ... Un uz vienu Kungu Jēzu Kristu, Dieva vienīgo Dēlu, kas no Tēva dzimis pirms pasaules sākuma, Dievs no Dieva, Gaisma no Gaismas, patiess Dievs no patiesa Dieva ... Un uz Kungu Svēto Garu, kas dzīvu dara, kas no Tēva un Dēla iziet, kas ar Tēvu un Dēlu vienlīdz pielūdzams un godājams). Tad kas ir tavs kungs - radiitaajs vai vinjam piedeeveetais deels - cilveeks no miesas un asiniim? Vai arii treshais izdomaatais teels, kas ir pieliidzinaats Dievam? Vai visi triis?

P.S. Maartin, taa kaa esi mekleejumos un veelies izzinaat patiesiibu, gan tu atradiisi pareizo celju.

Last edited by Rania (2010-03-11 14:05:01)

http://islamictorrents.net/pic/smilies/aa.gif

I want to die with my forehead on the ground, the sunnah in my heart, Allah on my mind, Qur'an on my tongue, tears in my eyes and Islam in my blood.

35

Tev varētu būt interesantas šīs tēmas:
Muslimi: mans ceļš uz Islāmu un vārda izvēle
Latvijas muslimu intervijas un raksti presē

36

Rania wrote:

Dazhi man zinaamie muslimi dziivo ar paarlieciibu, ka ar to vien pietiek, ka skaitaas muslimi, lai nonaaktu paradiizee. Negribeetu buut vinju vietaa Tiesas dienaa (ar to gan nesaku, ka esmu par kapeiku labaaka par viniem).

Tu raksti, ka neesi necik labāka par viņiem, bet tanī pašā laikā negribētu būt viņu vietā. Kā lai to saprot?

37

Laila wrote:

Islaams mani 'uzvareeja' ar savu logiskumu un skaidriibu.

Ja parādīsies reliģija kura ir vēl loģiskāka un skaidrāka, ko tad tu darīsi?

38

Mujahida wrote:

Mārtiņ, bet tu padomā pats loģiski. Kristietību nederīgu padara iedzimtā grēka teorija, kura ir pretrunā gan ar Dieva taisnīgumu, gan ar žēlsirdību, gan ar visvarenību! To vispār vajag mācēt izdomāt, lai tā būtu pretrunā ar visiem galvenajiem Dieva atribūtiem!

Nu neredzu es tur nekādu pretrunu! Dievs ir devis cilvēkam brīvu izvēli - izvēli grēkot vai arī negrēkot.

39

Mujahida wrote:

Pretrunā ar žēlsirdību - jo Dievs pēc Bībeles šo grēku viņiem nepiedeva.

Viņi nemaz nav nožēlojuši un lūguši Dievam to piedošanu.

40

Mujahida wrote:

Tātad kaut kādi apstākļi ir stiprāki par visvareno un bezgala mīlošo Dievu.

Tas arī ir Dieva vislielākais brīnums, ka nav nekādu apstākļu kuri varētu pārtraukt viņa bezgalīgo mīlestību. Tāpēc jau Viņš mūs ir radījis - lai mīlētu. Tāpat, kā mēs dzemdējam sev bērnus lai tos mīlētu un pareizi audzinātu lai mūsu bērni nākotnē nesāgādātu mums galvassāpes.