Varu pievienoties Lailas teiktajam - islaamaa visas prasiibas un noteikumi ir logiski, lai gan no pirmaa skatiena dazreiz liekas savaadi. Dievs neliegs nevienam paradiizi iznemot tos, kas pashi no taas atsakaas savaa nepaklausiibaa pasaulju radiitaajam.
Kristietiiba, atskiriibaa no islaama, pielauj lielu riiciibas briiviibu, solot pestiishanu balstiitu vieeniigi ticiibaa pestiitaajam, tas ir, dari, ko dariidams, buusi pestiits, ja tici. Dazhi man zinaamie muslimi dziivo ar paarlieciibu, ka ar to vien pietiek, ka skaitaas muslimi, lai nonaaktu paradiizee. Negribeetu buut vinju vietaa Tiesas dienaa (ar to gan nesaku, ka esmu par kapeiku labaaka par viniem). Bet Dievs jau Mozus laikaa deva 10 baushlus, kurus 'modernaa' kristiigaa bazniica 'aizmirst' pietiekami uzsveert kaa nosaciijumu dievbijiigai dziivei. Pirmais bauslis - ... tev nebuus citus dievus tureet manaa priekshaa - ir pretrunaa ticiibas aplieciibai, ko saka katraa dievkalpojumaa - Es ticu ... uz Jēzu Kristu, Dieva vienpiedzimušo Dēlu, mūsu Kungu, kas ieņemts no Svētā Gara,... (Nikajas tıciibas aplieciibaa - ... Un uz vienu Kungu Jēzu Kristu, Dieva vienīgo Dēlu, kas no Tēva dzimis pirms pasaules sākuma, Dievs no Dieva, Gaisma no Gaismas, patiess Dievs no patiesa Dieva ... Un uz Kungu Svēto Garu, kas dzīvu dara, kas no Tēva un Dēla iziet, kas ar Tēvu un Dēlu vienlīdz pielūdzams un godājams). Tad kas ir tavs kungs - radiitaajs vai vinjam piedeeveetais deels - cilveeks no miesas un asiniim? Vai arii treshais izdomaatais teels, kas ir pieliidzinaats Dievam? Vai visi triis?
P.S. Maartin, taa kaa esi mekleejumos un veelies izzinaat patiesiibu, gan tu atradiisi pareizo celju.
Last edited by Rania (2010-03-11 14:05:01)
I want to die with my forehead on the ground, the sunnah in my heart, Allah on my mind, Qur'an on my tongue, tears in my eyes and Islam in my blood.