121

Re: Dieva norādījumi ekonomikā

safija wrote:
Mujahida wrote:

Es apmēram to pašu varētu teikt par Izzi, no kura beigās laimīgi tiku vaļā.

Pedējos lmēnešos viņi ir ļoti aktīvi, piedāvājot savus pakalpojumus ...

Jā, nekauņas, pie manis 3 reizes atnāca uz mājām.

ahmeds wrote:
Mujahida wrote:

Izzi

Kas tas taads?

ISP.

122

Mujahida wrote:

ISP.

Izluukoshanas Speciaalaa Paarvalde?

Dievs zina labāk. Tekstā viss labais no Islāma, bet trūkumi un sliktais no manis. Ja mans dažkārt skarbais tonis kādu aizvaino, tad ziniet, ka tas nav mans nolūks. Mans nolūks un novēlējums ir lai cilvēki patiesi apdomātu savas attiecības ar Dievu un cenšanās piedāvāt Islāmu tāds kāds tas ir. Ja es sev paglaimoju, tad saku, ka man ir nesabalansētas zināšanas. Arī Islāma zinātnieki dažkārt kļūdās un maldina savos tekstos citus, tad jau ahmeds kādu reizi savās amatieriskajās zināšanās noteikti. Šī foruma darbība un mani komentāri nav attiecināmi uz Latvijas muslimu kopienu vai organizācijām. Es stāstu par Islāmu tā kā to saprotu šodien, jau 7 gadus apgūstot Islāmu, un manām zināšanām augot, nākotnē varētu zināt un skaidrot precīzāk, nekļūdīgāk, ar mazāk pārpratumiem un labākā izteiksmes veidā. Es gaidu padomus, bet kritiku uztveru neveselīgi.

123

Internet service provider.

124

Raksts no Delfiem:

Islāma banku specifika
http://forex.delfi.lv/lav/News/NewsView?id=744

Islāma banku sektoram, pēc ekspertu domām, ir jāpaātrina sandartizācijas process, kas nodrošinātu tā izaugsmi. Savukārt, monetārajām varas iestādēm ir jāpieņem likumi, kas atļautu ekspansiju jaunos, uz šariāta likumiem balstītos produktos un iekšējos tirgos, ziņo aģentūra Reuters.

Nozarei nepieciešams pārvarēt uzskatu un metožu atšķirību, kas saistīta ar dažādiem šariāta traktējumiem, un pieturēties pie vienotiem noteikumiem, meklējot jaunus izaugsmes virzienus, uzsvēra islāma finanšu sistēmai veltītās konferences dalībnieki.

Ātri augošo industriju, kuras apjoms tiek lēsts ap 1 triljonu ASV dolāru, šobrīd vada nacionālie regulatori, nozares organizācijas, kas nosaka savus standartus, kā arī islāma teologi, kas izvērtē produktu un līgumu atbilstību.

Vecākā Jordānijas islāma banka Jordan Islamic Bank arī ir nākusi klajā ar aicinājumu to valstu monetārajām varas iestādēm, kurās strādā šariāta likumus ievērojošās bankas, ņemt vērā viņu vajadzības.

"Ir nepieciešams likums, kas nevis atdalītu islāma bankas no citām bankām, bet gan dotu tām iespēju investēt precēs un citās jomās,” paziņoja bankas Jordan Islamic Bank ģenerāldirektors Musa Abdelazizs Šihade (Musa Abdelaziz Shihadeh).

Islāma finanšu institūtu Audita organizācijas ģenerālsekretārs Muhameds Nedals Alčārs (Mohamad Nedal Alchaar) paziņoja, ka nozares prioritāte pašreiz ir vienotu metožu izstrāde un ieviešana.

"Es uzskatu, ka harmonija ir neatņemams veiksmīgas darbības nosacījums. Tādēļ jautājums par metožu unifikāciju ir ārkārtīgi svarīgs, īpaši tagad, kad islama banku sektors ir izplatījies visā pasaulē," – viņš norādīja intervijā aģentūrai Reuters.

Dievs zina labāk. Tekstā viss labais no Islāma, bet trūkumi un sliktais no manis. Ja mans dažkārt skarbais tonis kādu aizvaino, tad ziniet, ka tas nav mans nolūks. Mans nolūks un novēlējums ir lai cilvēki patiesi apdomātu savas attiecības ar Dievu un cenšanās piedāvāt Islāmu tāds kāds tas ir. Ja es sev paglaimoju, tad saku, ka man ir nesabalansētas zināšanas. Arī Islāma zinātnieki dažkārt kļūdās un maldina savos tekstos citus, tad jau ahmeds kādu reizi savās amatieriskajās zināšanās noteikti. Šī foruma darbība un mani komentāri nav attiecināmi uz Latvijas muslimu kopienu vai organizācijām. Es stāstu par Islāmu tā kā to saprotu šodien, jau 7 gadus apgūstot Islāmu, un manām zināšanām augot, nākotnē varētu zināt un skaidrot precīzāk, nekļūdīgāk, ar mazāk pārpratumiem un labākā izteiksmes veidā. Es gaidu padomus, bet kritiku uztveru neveselīgi.