11

Re: Rituālā un fiziskā tīrība

Kā rīkoties, ja veicot wudū visu laiku pie deguna skalošanas, sāk tecēt asins pa degunu ? Asinis taču bojā wudū. Praktiski sanāk, ka nav iespējams uztaisīt wudū.

12

Pamēģini ūdeni nepūst ārā ar lielu sparu! vienkārši ievelc mazliet ūdeni un ļauj lai iztek, viegli izpūšot.

Mūsu mērķis ir Allah, mūsu konstitūcija ir Korāns,
Pravietis ir mūsu līderis, pūles ir mūsu ceļš,
Un nāve Allah dēļ ir augstākā no cerībām.
................................................................
Dod, Allah, lai kļūstam par tādiem kā Tu gribi mūs redzēt!

13

Bet vai šajā situācijā drīkst aizstāt wudū ar temuum ?

14

Vēl vari ar aukstu ūdeni.

15

Man maajaa tikai auksts uudens :D ko auksts uudens maina?

16

Rashid wrote:

Man maajaa tikai auksts uudens :D ko auksts uudens maina?

Auksts ūdens sašaurina asinsvadus! parasti ja asiņo deguns uzliek ledu un tā! bet, ja Tev vispār regulāri tek, tad ārsti piededzina asinsvadus.

17

Rashid wrote:

Kā rīkoties, ja veicot wudū visu laiku pie deguna skalošanas, sāk tecēt asins pa degunu ? Asinis taču bojā wudū. Praktiski sanāk, ka nav iespējams uztaisīt wudū.

lai uztaisītu wudū pietiek ar to, ka nomazgā rokas pāri elkoņiem,seju,kājas un samitrina ceturtdaļu galvas. mutes,deguna un ausu mazgāšana ir sunna nevis fard.

18

Rashid wrote:

ummSafija wrote:
Rashid wrote:

lai uztaisītu wudū pietiek ar to, ka nomazgā rokas pāri elkoņiem,seju,kājas un samitrina ceturtdaļu galvas. mutes,deguna un ausu mazgāšana ir sunna nevis fard.

Tā ir, ka tas vudū, kuru mēs darām ir pravieša standarta prakse, bet vudū ir derīgs, ja tajā veic mazāk. Piemēram, nav obligāti lai vudū būtu derīgs, jādara lietas 3 reizes. Pie ūdens trūkuma vai tamlīdzīgiem apstākļiem, var darīt 1 reizi.
Es iesaku vienkārši veikt uzmanīgi un nevis bazūnēt kā dažām tautām patīk visam kvartālam aiztaurēt, ka viņi veic vudū...

Dievs zina labāk. Tekstā viss labais no Islāma, bet trūkumi un sliktais no manis. Ja mans dažkārt skarbais tonis kādu aizvaino, tad ziniet, ka tas nav mans nolūks. Mans nolūks un novēlējums ir lai cilvēki patiesi apdomātu savas attiecības ar Dievu un cenšanās piedāvāt Islāmu tāds kāds tas ir. Ja es sev paglaimoju, tad saku, ka man ir nesabalansētas zināšanas. Arī Islāma zinātnieki dažkārt kļūdās un maldina savos tekstos citus, tad jau ahmeds kādu reizi savās amatieriskajās zināšanās noteikti. Šī foruma darbība un mani komentāri nav attiecināmi uz Latvijas muslimu kopienu vai organizācijām. Es stāstu par Islāmu tā kā to saprotu šodien, jau 7 gadus apgūstot Islāmu, un manām zināšanām augot, nākotnē varētu zināt un skaidrot precīzāk, nekļūdīgāk, ar mazāk pārpratumiem un labākā izteiksmes veidā. Es gaidu padomus, bet kritiku uztveru neveselīgi.

19

Ja ir plāksteris uzlīmēts uz rokas vai kājas, kā tad ar wudū?

20

Labaak jau ir nonjemt - ja vien bruuce nav tik nezeeliiga, ka uudens tai vareetu nodariit ljaunu. :)